ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΨΗΛΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Home
Share on:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τον όρο ιδιοδεκτικότητα περιέγραψε αρχικά ο Sherrington στις αρχές του 1900.

Στη συνέχεια η ιδιοδεκτικότητα ορίστηκε με πολλούς τρόπους, η τρέχουσα άποψηδιαιρεί την ιδιοδεκτικότητα σε δυο κατηγορίες.

Η πρώτη σχετίζεται με τη θέση τουσώματος και των αρθρώσεων στο χώρο, η δεύτερη καλείται κιναισθητική συνειδητοποίηση και είναι η ικανότητα έλεγχου των κινήσεων των αρθρώσεων. Οι ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας συντελούν στη νευρομυϊκή συναρμογή μέσω της εκμάθησης της σωστής θέσης του σώματος.

Εισηγητής, Γιώργος Σκόλιας, MSc Εργοφυσιολόγος. Εισηγητής σεμιναρίων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Εχει στοενεργητικό του περισσότερες από 100 εισηγήσεις σε συνέδρια και σεμινάρια που αφορούν διάφορα αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, η καλαθοσφαίριση, η πάλη, οι πολεμικές τέχνες, η γενική φυσική κατάσταση, η πρόληψη και η μετά-θεραπευτική άσκηση μυοσκελετικών κακώσεων. Συγγραφέας αθλητικών βιβλίων. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σχετικά με την άσκηση και τη διατροφή σε διάφορασχετικά περιοδικά. Από το 1983 ασχολείται με την προπόνηση αθλητών υψηλού επιπέδου και τη μετά-θεραπευτική άσκηση, ενώ συγχρόνως ασχολείται με την εργοφυσιολογική υποστήριξη ομάδων και ακαδημιών ομαδικών αθλημάτων.

Το σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ και μπορούν να το παρακολουθήσουν μόνο μέλη του GREPS.

Λόγο περιορισμένου αριθμού συμμετοχών θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας δήλωσης συμμετοχής.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 από 12:30 – 17:30 στο Γυμναστήριο BODYFIT, Λεωφ. Βουλιαγμένης 164, Δάφνη (πλησίον σταθμού ΜΕΤΡΟ Αγ. Ιωάννης)

Παροχές στους συνέδρους:

 Παρακολούθηση του σεμιναρίου

 Σημειώσεις εισηγητών Βεβαίωση παρακολούθησης

 Ροφήματα snacks και φρούτα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΤΗΛ.: 2109765100 & 2109713665

Scroll to Top